Pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii diferit.
Bine v-am regăsit dragii mei, astăzi vreau să vă spun că în curînd vor apărea în circulaţie o serie nouă de bancnote EURO.
Tot răsfoind internetul zilele acestea am găsit un articol în care spunea că preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a anunţat lansarea unei noi serii de bancnote euro, numită Europa, după numele unui personaj mitologic care a dat numele continentului nostru şi care va apărea pe aceşti bani.
Bancnotele vor fi introduse gradat în circulaţie începand cu cea de 5 euro, care va fi pe piaţă din mai 2013.
Special pentru voi, am făcut mai multe cercetări la acest capitol, în cadrul cărora am reuşit să fac rost de imagini în care se vede cum s-a ajuns la noua versiune a bancnotelor EURO. Asta include în special portretul Europei - un personaj din mitologia greacă de la care a luat nume şi continentul nostru. Imaginea acestui personaj a fost preluată de pe un vas de ceramică vechi, de peste 2000 de ani, care a fost găsit în muzeul Louvre din Paris. S-a decis aplicarea acestui portret pe bancnotele EURO deoarece statisticile arată că oamenii de obicei memorizează chipurile de pe bancnote şi astfel pot să recunoască mai uşor o bancnotă sau alta.
În continuare vă las descoperiţi noile bancnote Euro cu toate schimbările pe care le-au suferit: noi elemente de siguranţă, un nou design, precum şi alte inscripţii ascunse care totuşi au fost făcute publice pentru a ajuta utilizatorii să le deosebească de cele vechi dar mai ales să le poată deosebi de cele falsificate.
EURO – scris nu numai cu litere latine (EURO) şi greceşti (EYPΩ), dar şi cu litere chirilice (EBPO), ca urmare a aderării Bulgariei la Uniunea Europeană în anul 2007.
2 - Iniţialele Băncii Centrale Europene
Iniţialele Băncii Centrale Europene sunt redate acum în nouă variante lingvistice – BCE, ECB, ЕЦБ, EZB, EKP, EKT, EKB, BĊE, EBC – avînd în vedere extinderea Uniunii Europene în anii 2004 şi 2007.
!!! A se observa, ambele elemente modificate pe noua bancnotă au fost schimbate cu locul.
Firul de siguranţă
Priveşte bancnota spre o sursă de lumină. Firul de siguranţă devine vizibil sub forma unei benzi de culoare închisă, iar valoarea nominală a bancnotei apare sub forma unor caractere de culoare albă de foarte mici dimensiuni.
Elemente noi
Simbolul „€” poate fi observat în firul de siguranţă al noilor bancnote, în timp ce pe bancnotele din prima serie apare cuvîntul „EURO”.
2 - PRIVEŞTE
Filigranul-portret
Priveşte bancnota spre o sursă de lumină. O imagine latentă devine vizibilă, redînd valoarea nominală a bancnotei şi o fereastră.
Elemente noi
Portretul Europei (personaj din mitologia greacă) devine, de asemenea, vizibil.
3 - ÎNCLINĂ
Înclină bancnota. În partea dreaptă, banda de culoare argintie redă valoarea nominală a bancnotei şi simbolul „€”.
De asemenea, sunt ilustrate un portret al Europei şi o fereastră.
4 - ÎNCLINĂ
Înclinaţi bancnota. Numărul strălucitor din colţul din stînga jos creează un efect luminos care se deplasează în sus şi în jos. De asemenea, numărul îşi schimbă culoarea din verde‑smarald în albastru‑închis.
5 - ATINGE
Atinge bancnota. Hîrtia foşneşte şi are o textură fermă.
Imprimarea în relief - Imaginea principală, literele şi numărul de mari dimensiuni care indică valoarea nominală sunt mai groase la atingere.
Pe aversul bancnotei există o serie de linii de mici dimensiuni imprimate în relief de-a lungul marginii drepte şi al celei stîngi.
Mai jos puteţi urmări un filmuleţ cu înregistrări care conţin declaraţii ale directorului Băncii Centrale Europene şi nu doar, care ne oferă mai multe detalii vis-a-vis de noile schimbări adoptate in privinţa bancnotelor EURO.
Optimizarea noilor bancnote EURO
EURO - Moneda noastră
Dezvăluirea publică a noilor bancnote EURO
Sper că acest articol să fie şi pe placul celor mai pretenţioşi cititori, iar dacă totuşi încă nu v-aţi făcut plinul cu toate informaţiile despre noile bancnote EURO vă invit să aflaţi mai multe aici!
În speranţa unor cunoştinţe bine conturate referitoare la noile bancnote EURO,
Ecaterina Godoroja (Tincu) vă inivită la performanţă!
Sursa: noile-bancnote-euro.eu