Pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii diferit.
Deşi pare greu de crezut, şefii nu sunt persoane rele, arogante şi care cred că ştiu totul mai bine decît tine.
De cele mai multe ori, şefii îşi doresc să fie mai buni cu angajaţii lor, însă nu întotdeauna reuşesc.
Situaţii şi cauze pot fi de la cele mai simple pînă la cele mai delicate sau chiar dificile.
Iată patru situaţii mai puţin cunoscute pentru angajaţi:
Şefii vor aprecia întotdeauna eforturile depuse de angajaţii care şi-ar da pînă şi sufletul pentru a îndeplini ordinele, sarcinile şi proiectele pe care le primesc de la superiori.
Atunci cînd observă că muncitorii lucrează din greu pentru a aduce beneficii companiei, şefii întotdeauna observă şi îi răsplătesc corespunzător, chiar dacă nu o fac neapărat printr-o avansare sau o mărire de salariu.
Aceştia pot fi favorizaţi atunci cînd compania renunţă la anumite posturi sau cînd este nevoită să renunţe la personal.
2. Şefii dau sfaturi celor care merită
Deşi ai impresia că şeful tău îţi dă prea multe indicaţii şi că este cu nasul pe sus, avînd impresia că el le ştie pe toate, de fapt nu este aşa.
Nu şi-ar pierde timpul cu tine în mod inutil.
Dacă nu ar vedea în tine un angajat bun şi capabil, pe care îşi doreşte să îl ajute şi să se dezvolte din punct de vedere profesional, nu "ţi-ar mai da tîrcoale".
Nu trebuie să ai întotdeauna o atitudine sobră, serioasă şi impunătoare şi să stai doar cu capul în calculator pentru a crea impresia că eşti o persoana muncitoare.
Trebuie să îţi arăţi şi latura comunicativă şi amuzantă dacă vrei să le laşi colegilor şi şefului o impresie bună şi să nu fii "tocilarul din prima bancă".
4. Şefii nu pot oferi întotdeauna atît de mult cît şi-ar dori
Nu trebuie să fii supărat că şeful tău nu observă cît de mult munceşti şi nu ţi-a propus pînă acum o promovare sau un salariu mai mare.
Cu siguranţă el a remarcat munca de calitate pe care o depui pentru companie şi te va recompensa atunci cînd va avea posibilitatea.