Urmăreşte-ne pe:

Diferenţa dintre un obiectiv şi o intenţie

Pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii diferit.

— Coco Chanel

Există numeroase cursuri despre stabilirea obiectivelor şi foarte puţine despre realizarea lor. Motivul este probabil banal: este mai simplu şi mai “fun” să stabileşti obiective decît să munceşti ca să le atingi. La fel ca atunci cînd îţi cumperi o carte de dezvoltare personală, faptul că te simţi bine în momentul cumpărării nu înseamnă că o vei citi din scoarţă în scoarţă.

 

Ai putea să te gîndeşti aşa: obiectivele sunt vise cu termene limită, iar intenţiile sunt vise cu claritate maximă.

Am aflat recent o metodă mai puţin cunoscută de a stabili obiective care face lucrurile “să se întîmple” în mod firesc, fără eforturi de voinţă ieşite din comun. Eu o numesc conectarea la intenţie.

 

Această metodă presupune să îţi clarifici mai întîi foarte bine intenţiile şi apoi să îţi stabileşti obiectivele. Asta înseamnă să îţi dai voie mai întîi să visezi suficient timp, pînă cînd îţi dai seama care sunt de fapt intenţiile tale cu adevărat importante.

 

Cea mai bună cale pe care o cunosc în acest sens este să îţi faci o listă cu aproximativ 10 lucruri care îţi doreşti să ţi se întîmple în următorul an.

 

Scrie aceste intenţii timp de 30 de zile, în fiecare zi, fără să te uiţi la ceea ce ai scris în ziua precedentă. Pe parcursul celor 30 de zile vei observa că unele dintre intenţii devin din ce în ce mai clare,  iar altele îşi pierd din claritate sau chiar diapar din listă.

 

De asemenea,  s-ar mai putea să constaţi că unele dintre lucrurile din listă “cer” termene limită, adică simţi dorinţa de a le da un termen. Şi mai interesant, scrisul îţi va da senzaţia că începi să vezi lucruri pe care nu le vedeai înainte, adică resurse care să îţi faciliteze îndeplinirea intenţiei.

 

De  exemplu, dacă îţi doreşti o maşină de un anumit tip, privirile tale vor fi atrase de acel tip de maşină pe stradă, în parcări sau la televizor. Îţi pregăteşti astfel mintea ca să te îndreţi spre succes.

 

Cu mintea astfel pregătită poţi mult mai simplu să transformi intenţia în obiectiv. Odată cu această transformare vei aduce şi motivaţia necesară îndeplinirii lui.

 

Orice  lucru  este  creat  de  două  ori.  Mai  întîi  în  mintea  ta,  apoi  în  realitatea  ta.  (Buddha)

 

 

Autor: 
Andy Szekely