Urmăreşte-ne pe:

Discovery

Pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii diferit.

— Coco Chanel

37% din angajaţi au primit creşteri salariale la cerere

Ştiaţi că... 37% din angajaţi au obţinut o creştere salarială la prima cerere înaintată. Mai mult decît atît, dacă nu este solicitată o anumită sumă, angajatorii de cele mai dese ori  vor oferi o creştere de 10-25%.
 
 

A apărut o nouă serie de bancnote EURO

Ştiaţi că... A apărut o serie de noi bancnote EURO care treptat le vor înlocui definitiv pe cele vechi, şi care vor fi introduse în circulaţie începînd cu luna mai 2013. Bancnotele vechi urmează să circule în paralel pînă la retragerea lor, însă acestea vor putea fi schimbate oricînd la bănci.

Despre primii bani şi nu doar...

Ştiaţi că... Se spune că banii fac pămîntul să se învîrtă. Cu mult înainte de inventarea banilor pe care îi folosim astăzi, lumea folosea mărfuri precum sare, vite sau chiar arme ca monedă de schimb. De la “banii zburători” ai Chinei pînă la “aurul moale” al Siberiei, iată cîteva lucruri mai puţin cunoscute despre istoria banilor.

Despre banii din polimer

  Ştiaţi că...  Sunt doar 23 de state în lume, printre care şi vecina noastră România, care folosesc bancnote realizate din polimer (plastic). Restul lumii îşi tipăreşte în continuare banii pe hîrtie. Primele state care au încercat aceste bancnote sunt Haiti şi Costa Rica.

 

Despre leii moldoveneşti

  Ştiaţi că... Banii ca mijloc de plată, erau utilizați din timpurile străvechi ale civilizației umane. La început, au fost utilizaţi în comerț ca mijloc de plată, sub formă de monede, mai tîrziu au apărut bancotele și apoi mijloacele electronice de plată. În acest articol vă propunem să descoperim împreună apariţia şi evoluţia bancnotei din Republica Moldova - leul moldovenesc.

Despre personalităţile de pe bancnote

Ştiaţi că... Cel puţin 60 de tipuri de bancnote din întreaga lume au imprimate pe ele personalităţi marcante din istoria omenirii, de la fizicieni pînă la filozofi. Echipa spresucces.md îşi propune în acest articol să ofere imagini cu unele din aceste bancnote.

Despre bancnotele lumii

Ştiaţi că... “Cu buzunarul plin de bani, eşti înţelept, frumos şi mai şi cînţi bine”, spune un vechi proverb evreiesc. Este, poate, una din cele mai sugestive înfăţişări ale importanţei acordate banului. Bani murdari sau curaţi, spălaţi sau nespălaţi, aceştia se învîrt în jurul nostru încă din cele mai vechi timpuri.